A napelemmel rengeteg költséget megtakaríthatunk!

Szponzorált tartalom

napelem támogatás
napelem támogatás

A világ egyre inkább abba az irányba megy, hogy az emberek felismerik, a környezetvédelem igenis fontos. Az erőforrások végesek, és ha végesek, egyre többe és többe fog kerülni minden. Ezért is, és persze azért is, mert az embernek egy idő után fontossá válik, hogy milyen Földet hagy hátra maga után, kezdenek elterjedni a környezetbarát megoldások. Mint a napelem.

A napelem támogatás nem új keletű dolog. Aki ellátogat a napelempalyazatok.hu oldalra, minden információt megtalál. Elsőként azt, hogy itt ingyenes a helyszíni felmérés, elég csak egy űrlapot kitölteni, melyben megadjuk, hogy hol szeretnénk telepíttetni a napelemet, és az e-mail címünkkel regisztrálni.

A villanyszámlát sokan szeretnék elfelejteni, hisz a folyamatosan növekvő energiaárak mellett sok családnak, cégnek nehéz kigazdálkodnia ezt a költséget. Nem beszélve arról, hogy amikor az ember hosszú távon gondolkodik, akkor bizony sokat nyerhet. Mint a napelemmel is. A napelem támogatás elérhető, és hogy hogy és milyen formában, arról a napelempalyazatok.hu oldalon bárki tájékozódhat.

Ezzel nem csak költséget takarítunk meg, hanem védjük a környezetet is. De hogy miről is van szó pontosan? A napelem maga a jövő, a tetőre telepített napelemek elnyelik a napsugarakat és ebből állítanak elő energiát. Nem kell villanyszámlát fizetni, hisz itt nem az erőművek energiáját használjuk, hanem a napét. A napelemek azonban nem csak annyi áramot termelnek, amire nekünk szükségünk van, hanem olykor többet. Ilyenkor pedig ez a termelt áram az áramszolgáltatóhoz kerül, aki a mért adatok alapján ki is fizeti nekünk az áramot. Nem csak spórolunk tehát a napelemekkel, hanem még pénzt is hozhat a házhoz.

De persze a legfontosabb az, hogy mi magunk nem terheljük tovább a környezetet, így is csökkentve a szennyezést és saját ökológiai lábnyomunkat. Akik napelemre váltottak, mind arról számoltak be, hogy sokkal jobban érzik magukat, mert egyfajta büszkeség is eltölti őket, hogy védik a környezetet, nem mellesleg a pénztárcájukban is több marad. A napelem rendszerek a szakemberek szerint 8-10 év alatt megtérülnek, ami nem olyan hosszú idő, utána pedig már tényleg ingyen lesz az áram. Persze a kezdeti költségekre is gondolni kell, de mint már írtam, érdemes e tekintetben hosszú távon gondolkodni. És ha a kezdeti költségekre gondolunk, akkor is van megoldás arra, hogy ne nekünk kelljen ezt egy összegben kifizetni.

Ezekért a lehetőségekért érdemes felkeresni a napelempalyazatok.hu oldalt, ahol minden információ részletesen le van írva. Ráadásul a napelempalyazatok.hu olyan segítséget kínál az ügyfeleknek, ami nagyon hasznos az első lépéstől egészen az utolsóig. A lakosságnak például lehetősége van nulla százalékos hitellel megvalósítani a napelem rendszert.

A magánszemélyek 500 ezer és 5 millió forint közötti összegre pályázhatnak, ami mindenféle energiatakarékossági és környezetbarát dologra fordítható, így a napelem rendszer telepítésére is. Vagy akár napkollektorok, hőszivattyúk telepítésére. A nulla százalékos kamatozású hitelhez tíz százalék önrész szükséges, a maximális futamidő pedig húsz év. Aki pedig életvitelszerűen egy tanyán él, 95 százalékos vissza nem térítendő támogatásért is pályázhat.

De nem csak magánszemélyek, cégek is pályázhatnak. A vállalkozások hitelt és támogatást is kaphatnak egyszerre, mindkettő másfél és ötven millió forint közötti. És hogy a napelem támogatásban miben tud segíteni a napelempalyazatok.hu? Gyakorlatilag mindenben.

Az egész a kapcsolatfelvétellel kezdődik, amikor eldöntjük, hogy napelemet szeretnénk telepíteni. Ekkor egy telefonos egyeztetés után következik a helyszíni felmérés, amikor a szakemberek megvizsgálják, hogy pontosan mivel is állnak szemben. Milyen maga az épület, mire van szükség, és minden olyan szempontot megvizsgálnak, ami alapján meg tudják majd tervezni a napelem rendszert. A cég ezután árajánlatot ad, amit ha az ügyfél elfogad, már meg is kezdődhet a munka.

A napelem telepítése nem tart sokáig, elég hozzá egy nap és már ott is van a tetőn. A hivatalos ügyintézés ennél kicsit hosszadalmasabb, de ebben is segít a napelempalyazatok.hu. Minőségi munka és minőségi alapanyagok – ez a két legfontosabb dolog, ha valaki napelemekkel szeretné felszerelni ingatlanát. Ezért is fontos a helyszíni felmérés, mert ilyenkor a szakemberek nem csak azt nézik meg, hogy az adott épületre hogy kerülhetnek fel a napelemek, hanem azt is, hogy a benne élőknek milyen energiaszükségletük van. Hisz nem mindegy, hogy egy ember, vagy épp egy öttagú család lakik egy házban. Ezeket mind-mind fel kell térképezni ahhoz, hogy a legjobb megoldás születhessen. Az ingatlannak nagyon sok szempontnak meg kell felelnie ahhoz, hogy napelemek kerülhessenek rá. Elsődleges szempont, hogy a háznak el kell bírnia a napelemeket, tehát megfelelő stabilitással kell rendelkeznie. Aztán természetesen az sem mindegy, hogy milyen tájolású maga a ház, hogy mennyit és mikor süti a nap a tetőt, hiszen a napelemeket az őket ért napsugarak „táplálják”. Aztán ott van a tető dőlésszöge is, meg az, hogy esetleg beárnyékolhatja-e valami a napelemeket, mondjuk egy szomszédos ház teteje vagy akár kéménye. Alapos vizsgálat előzi tehát meg a tervezést, pontosan azért, hogy a napelemek a lehető legtöbb energiát termelhessék. Akinek a háza, vagyis a házteteje pedig nem igazán optimális ebből a szempontból, az se keseredjen el, hiszen van még bőven opció. Biztos Önök is találkoztak már a földön, állványon lévő napelemekkel, de opció lehet például egy melléképület vagy egy garázs teteje is. Akárhogy is, a napelem rendszer személyre szabott dolog, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy profi szakemberek mérjék fel a terepet. A napelempalyazatok.hu honlapon ilyen szakemberek segítenek, ha felvesszük a céggel a kapcsolatot.

És akkor még ott van az inverter kérdése, ami egy olyan eszköz, ami a napelem által termelt egyenáramot alakítja át váltakozó árammá. Ezek az inverterek is szükségesek ahhoz, hogy a napelemünk által termelt áramot voltaképpen tudjuk használni. Ebből is, mint mindenből, természetesen sokféle van, de hogy melyik is a legmegfelelőbb, azt is a szakemberek fogják nekünk megmondani.

Ami a legfontosabb, az az, hogy már a legelején profi kezekben legyünk, mint amilyen a napelempalyazatok.hu szakemberei. Mert nagyon sok múlik a tervezésen, egy jól megtervezett rendszer több áramot termel, hamarabb visszahozza az árát, könnyebben bővíthető és így tovább.

Ami a legjobb az egészben, hogy magánszemélyként is lehet pályázni napelem rendszerre és az, hogy ha van lakástakarék-pénztári befektetésünk, akár erre is felhasználhatjuk. A finanszírozás oldala is széleskörű tehát, nem kell egy összegben kifizetni egy nagyobb összeget, hisz elérhető a nulla százalékos kamatozású hitel is. De ugyanígy nem csak magánszemélyeknek, hanem vállalkozásoknak, cégeknek is, akik ráadásul vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak, ha napelemes rendszerre szeretnének áttérni.