A hátfájás okai és kezelése.

Szponzorált tartalom

hátfájás
hátfájás

A sok jó dolog mellett sajnos negatív dolgok is előfordulnak a környezetünkben, ami a nagyszüleink vagy tán még a szüleink idejében sem volt jellemző. A modern kor számos előnye mellett a hátrányokról is érdemes beszélni, hiszen bizonyos fájdalmak tipikusan a jelenkori, modern kori körülményekkel együtt jelennek meg.

Az egyik ezek közül a hátfájás, amelynek okai között szerepel az ülőmunka. Nyilván nincs rá lehetőség, hogy a munkahelyünkön innentől kezdve állva dolgozzunk egy számítógép előtt, viszont van más megoldás a fájdalmak enyhítésére, megszüntetésére. Szerencsére nem feltétlenül a gyógyszerekben kell keresni a megoldást, mert egy kis odafigyeléssel, tornával sokat javíthatunk a kialakult helyzeten!

Mindig a kiváltó ok megállapításával kezdődik a kezelés a MendMedical Egészségközpontban. A kevés mozgás, a stressz szintén szerepet játszik abban, hogy efféle kellemetlenségekkel kell együtt élni. 

A hátfájás kiváltó okai közül egyet már ki is tárgyaltunk, de mi lehet még, ami miatt napi szinten a fájdalommal kell együtt élni? Attól függően, hogy akut vagy krónikus hátfájásról beszélünk, más és más lehetőségek merülnek fel a kezeléssel kapcsolatban.

Akutnak nevezhető az a fájdalom, ami egy rossz mozdulat miatt jelenik meg, sérülés, baleset következtében. Krónikusnak mondhatjuk azt a hátfájást, amely valamilyen rendszeres tevékenység miatt áll fenn. háti-, nyaki- és ágyéki gerinc eredetű lehet a hátfájás, mely ellen különböző módszerekkel tehetünk. A hátfájásra megoldással szolgálhat a gyógytorna, a manuálterápia vagy a masszázsterápia is. Ezek kiválasztásához azonban szükség van rá, hogy a hátfájást a szakember közelebbről is feltárja, megtalálja annak okát, hogy a legjobb kezelési módszert javasolhassa!