Titeket is érdekelnek az aktuálisan futó napelemes pályázatok?

Szponzorált tartalom

napelemes pályázatok
napelemes pályázatok

A testvérem szólt rám a tavalyi év vége felé, hogy látott egy pályázati lehetőséget, amivel napelemes rendszert lehet tenni a tetőre, vagy még néhány más hasonló jellegű fejlesztést lehet összehozni a házban. Mivel már egy ideje érdekeltek a napelemes pályázatok, ezért rögtön ugrottam erre a lehetőségre. Nagyon szerettem volna a szüleimnek segíteni abban, hogy fejleszteni tudják a házukat energetikai szempontból, tehát egy nyílászáró csere és a fűtés korszerűsítése is mindenképpen jól jönne nekik. De ezek ugye elég nagy pénzek lennének csak úgy zsebből… Ezért örültem, hogy a szemem elé került a testvérem által küldött ajánlat.

A tavalyi év végén került kiírásra a napelemes pályázatok között egy olyan, ami opciót kínálhat a szüleim házának ügyében. A napelemrendszer.info oldalon tudtam bővebben informálódni arról, hogy milyen paraméterei vannak ennek a kiírásnak.

Az utóbbi években többféle pályázat került kiírásra a lakosság és a vállalkozások körében – finanszírozás tekintetében. Volt olyan, ami vissza nem térítendő volt és olyan is, ami egy nagyon kedvező paraméterekkel megadott hitel.

A 2021-ben kiírt napelemes pályázatról sok dolgot találtam a napelemrendszer.info-n, többet között azt, hogy ez most nem csak a napelemekről szólhat, hanem más egyéb energetikai területnek a felújításáról is. Tehát, ha ügyes az ember, akkor leadhat egy olyan pályázatot, amiben az ablakokra és ajtókra, vagy akár a teljes fűtési rendszer korszerűsítésére is kér támogatást – és kis szerencsével erre is meg lehet kapni. A felhívásban annyi szerepel még, hogy gyereket nevelő családokról van szó, valamint a pályázók köre azokra a személyekre korlátozódik, akik a mágikus 4 millió 850 ezer forintos álomhatár alatt tudnak maradni, ami az egy háztartásban élők egy főre számolt éves jövedelmét illeti.

Az, hogy mekkora a támogatás mértéke attól függ, hogy a napelemes pályázatok közül melyiket választja a pályázó. Ez alatt azt értem, hogy milyen csomagban történik a pályázás, ugyanis három csomagra van lehetőség: egyrészt lehet napelemre pályázni, ami majd a tetőre kerül, aztán lehet együttesen a napelemre, a fűtés és a nyílászárók korszerűsítésére, méghozzá kétféle módon: elektromos fűtőpanelekkel vagy hőszivattyúval. A támogatás értéke pedig attól függően, hogy mit szeretnénk korszerűsíteni tehát akár 100%-os lehet, vagyis akár az egészet megkaphatjuk ajándékba. Nyilván vannak maximum keretösszegeket, amiket nem lehet túllépni, de erről mind-mind lehet olvasni az említett weboldalon, vagy a napelemes pályázatok hivatalos oldalán is.

Bár nagyon örülök ennek a kiírásnak, de ahhoz nem érzem magamat kellően sok ismerettel rendelkezőnek, hogy magamtól csináljam meg ezt a pályázatot. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a napelemrendszer.info oldalon ajánlott segítséget igénybe veszem és rajtuk keresztül fogom ezt az egész dolgot intézni, mert amennyi információt megosztottak a napelemes pályázatok témakörében a weboldalukon, ők biztosan értenek hozzá. Ha esetleg többet szeretnétek megtudni ebben a témakörben, akkor tudom ajánlani az oldalukat, ahol tényleg minden le van írva a pályázatokról, a rendszerek működéséről, a miértekről és a hogyanokról, egy igazi napelemes ABC.