Cégadásvétel során használt kifejezések gyűjteménye.

Szponzorált tartalom

cégadásvétel során használt kifejezések
cégadásvétel során használt kifejezések

Többféle szerződés típus létezik, amelyek sokaságával mindenki találkozik egyszer legalább az életében. De ha nem a mobilszolgáltatóval kötött szerződésről van szó, hanem olyan helyzetről, amikor céget vásárolunk vagy eladunk, nos, ebbe a helyzetbe nem mindenki kerül élete során, így hát a cégadásvétel során használt kifejezések tisztázása nagy prioritással bír!

Szerencsére nem kell egyedül megbirkózni a cégadásvétel során használt kifejezések sorával, a különböző fogalmakkal, mert hát a legtöbb cégvezető nyilván szakértő segítségre hagyatkozik, ha cégadásvételről van szó. Számos olyan szókapcsolat, fogalom van, amelyek értelmezése elengedhetetlen egy adásvétel során. Ezeket találhatjuk meg az adequit.com weboldalán, amely egy cégértékesítési és tőkebevonási portál.

Mi az a cégértékelés? Milyen formái vannak a cégutódlásnak? Mire gondoljunk, ha azt halljuk: zárási mérleg? Ezek is azon fogalmak közé tartoznak, amelyekkel vagy egy ügyvéd, adótanácsadó vagy könyvelő foglalkozik, tehát mindenképp szakértő bevonását igénylik. Persze előfordulhat, hogy valaki, cégtulajdonos és egyben szakértő is a témában, ám a többség esetében jellemző, hogy tanácsadók szolgálatait veszik igénybe.

A weboldalon egyébként nem csak a cégadásvétel során használt kifejezések bukkannak fel magyarázzattal, hanem számos hasznos cikket találunk a témában, vagyis a cégadásvétellel kapcsolatban.