Sokkal könnyebb a póló tervezés, mint ahogy arra számítottam!

Szponzorált tartalom

póló tervezés
póló tervezés

Mi az, amit igazán személyessé tud tenni egy ajándékot? Ha a saját kezünkkel készítjük? Mert hát nem feltétlenül van mindenkiben annyi kézügyesség, hogy képes legyen ilyesmire. Ismerek olyat, akinek gyakorlatilag kifordul a ceruza a kezéből, annyira ügyetlen és antitalentum, ha arról van szó, hogy valamit tervezni vagy kézműveskedni kell, így tehát nem elvárható, hogy bármit is a maga két keze munkájával hozzon létre. Nincs ezen mit szégyellni, sokan vagyunk sokfélék. Akkor hát mitől lehet még egy tárgy személyre szóló,egyedi? Rágravíroztatjuk a megajándékozandó személy nevét? Ez is egy módszer, hiszen ha valami névre szól, abban máris van valami személyes vonatkozás, még ha kicsit elcsépelt is. Mert ugye ki ne örülne egy névre szóló bögrének, vagy egy, a nevével ellátott borospalacknak? Ezek is mind-mind klasszikus formái az ajándékozásnak, csakhogy ma már azért vannak alternatívák is szép számmal! Például egy ruhadarabot is egyedivé lehet varázsolni, erre kiváló módszer apóló tervezés, amivel olyannyira személyessé tehető egy-egy darab, amit talán már csak a bennfentesek értenek. Ez pedig igazán különleges.

A születésnapomra kaptam egyszer egy olyan pólót, ami első ránézésre semmiben sem különbözött azoktól, amiket akár egy boltban megvehet az ember. Klasszikus, retró vonalvezetésű minta meg valami logó, de második megnézésre esett csak le, hogy tulajdonképpen ez egy nekem szóló üzenet, egy teljesen egyedi darabot tartottam a kezemben. Nagyon megörültem neki, a mai napig megvan, és szívesen hordom, de aki megajándékozott vele, tudtán kívül egy furcsa hóbortot is adott nekem: az egyedi tervezésű pólók imádatát. Azóta is folyamatosan vadászom az ehhez hasonlókat, vagy az olyanokat,amilyenhez hasonlót nemigen találni. Sőt! Még a póló tervezés is egy perspektíva lett számomra, mikor megismertem a lolmarkt.hu pólókészítő műhelyet, ahol az egyedi megrendelések is ugyanúgy a dolog részét képezik. És egyáltalán nincs vele nehéz dolgom, annak ellenére, hogy magam sem vagyok egy nagy grafikusművész. De az ott dolgozó szakembereknek köszönhetően számomra is egy remek lehetőséggé vált ez az opció, és élek is vele!

Például nagyon tetszett az egyik előre elkészített mintájuk, és eldöntöttem, hogy nekem is kell egy olyan. Csakhogy a következő gondolatom az volt: miért is ne szabjuk testre ezt is? Felvettem velük a kapcsolatot (szerencsére végtelenül kedves és segítőkész az egész csapat, egy pillanatig se volt semmiféle fennakadás), hogy találjuk ki, hogyan lehetne az én ízlésem szerint kicsit átszabni az adott mintát. Mivel a jogtulajdon az övék, így nem jelent nekik gondot a hozzányúlás, bár azért természetesen plusz pénzbe kerül, ha valamit át szeretnénk alakíttatni. De a póló tervezés nem azoknak való, akik tucat rongyokban szeretnek flangálni, vagy akiknek mindegy, mi van a testükön, csak takarjon. Én mindenképpen valami személyeset és frappánsat szerettem volta, és sikerült is! A végeredmény magáért beszélt, úgyhogy természetesen meg is rendeltem két példányban. Onnan pedig már csak a saját türelmemen kellett úrrá lennem, hogy ki tudjam várni, amíg a futár megérkezik a kész pólókkal.