A műanyag ablakpárkányt mindenkinek javasoljuk!

Szponzorált tartalom

műanyag ablakpárkány
műanyag ablakpárkány

Vétek lenne kihagyni ezt a fontos elemet a házból, amiről sokan nem is tudják, hogy pontosan mire szolgál. A párkányoknak az a legfőbb szerepe, hogy elvezessék a vizet, lecsapódó párát az ablaknyílástól. Ha ez nem történne meg, előbb vagy utóbb a felhalmozódó víz átáztatná a falat. A vízzel együtt pedig a penész is megjelenhet, ami sokszor falon belül van, így észrevenni sem egyszerű.

Az ablakpárkány univerzális műanyag kivitelben a legjobb megoldás, hiszen olyan anyagú párkányt szerelhetünk fel, ami kiállja az idők próbáját! Erős, tartós kivitelű, beltéren és kültéren egyaránt felhasználható.

Az időjárás mindig sarkalatos pont a megfelelő anyagok kiválasztásában. Nem mindegy ugyanis, hogy fagy esetén is helyt tud-e állni az ablakpárkányunk, hiszen a hazai időjárást figyelembe véve mindenképp fontos szempont, hogy fagyálló legyen! Az UV stabilitás szintén egy olyan tulajdonság, amire szükség van, ugyanis a nyári melegben, az erős napsütésben megsárgulna és megvetemedne az anyag, ha nem lenne ellenálló. A műanyag ablakpárkány előnye, hogy könnyű tisztítani, a karbantartás pedig lényeges nézőpont a választásnál.

Számos méretben elérhető a termék, ezért nem gond, ha nem szabvány méretű ablakhoz, ablaknyíláshoz keresünk megfelelő párkányt. A különböző méreteknek köszönhetően mindenki hozzájuthat a számára ideális méretezésű ablakpárkányhoz. A műanyag vágása lehetővé teszi, hogy pontosan méretre igazíthassuk, s ezt  bárki megteheti otthon, házilag, különleges szerszámok hiányában is.

A műanyag párkány ára kedvező abból a szempontból, hogy milyen előnyös megoldásokkal tud szolgálni. Hosszú időn keresztül teszi a dolgát és vezeti el a vizet az ablaktól, hogy a fal ne ázzon át. Szeretné megtudni, hogyan zajlik a párkány felszerelése? Ebben az esetben az Ablakban Otthon weboldalán részletes leírást talál a műanyag ablakpárkány felszereléséről.

A V-V Ablak szakemberei mind a megfelelő méretű műanyag ablakpárkány legyártásában segíthetnek, illetve a felszerelésben egyaránt, amely esetében a pontosságra törekedni kell, hogy megfelelő lejtéssel és kialakítással tehessen eleget feladatainak a párkány.