Cserepeslemez tetőre rögzítése.

Szponzorált tartalom

cserepeslemez
cserepeslemez

Sokoldalú tetőfedő anyag, amely tartós, nem igényel karbantartást, ellenálló az időjárással szemben.

Vajon túl bonyolult, vagy egyedül is megvalósítható a cserepeslemez felszerelése?

Ezeket a kompakt fém tetőcserepeket általában a lécek és ellenlécek felhasználásával készült alapra szerelik. Amikor az alapot készítik, a hagyományos tetőfedés alapjainak megfelelően kell eljárni. Az eresz és tetőgerinc megfelelő szellőzését biztosítani kell, erre mindig ügyeljünk a munkálatok során. Hozzá egy speciális, kifejezetten erre a célra való elemet érdemes használni. Az idítóprofil egy szintén szükséges eleme a cserepeslemez tetőknek, amelyek esetében a lejtési szög ne legyen kevesebb, mint 15 fok!

Egy másik fontos részlet, a tetőlécek távolsága egymáshoz viszonyítva. Erre a részre ügyelni kell, hiszen a kicsapódó vízpára később gondot okozhat, ha nem megfelelően járunk el a lécezésnél. Amennyiben 30×50 mm-es lécekkel dolgozunk, a fő lécek távolságát 350 mm-ben határozzák meg, viszont az első cserépléc legfelső síkjától a második lécsor felső síkjáig 250 mm a távolság.

Ha mindez megvan, el is kezdhetjük a cserepeslemez felrakását, melynél különösen lényeges, hogy az első lemezsort az eresz vonalára merőlegesen állítsuk be, hogy a végeredmény esztétikus legyen. A mérés és pontosság a cserepeslemezek felhelyezésénél is kimagasló fontosságú!

A felrakást mindig alulról kezdjük a tető ereszcsatorna felőli részéről. A szereléshez Torx típusú csavarokat használunk, ezekkel rögzítjük a cserepeslemezt a lécekhez. 

Nem egyszerű feladat, a trapézlemezekkel némileg könnyebb dolgunk van, azonban a cserepes változatát sem lehetetlenség felrakni a megfelelő szerelési útmutató segítségével. Amennyiben úgy érzi, hogy jobb lenne, ha szakember foglalkozna a cserepeslemez felszerelésével, úgy a Lemezben Otthon munkatársai készséggel állnak rendelkezésére!